-

MOIMOIn suunnittelija: ”Laukut kantavat mukanaan elämäntarinoita”
26
May 2017

MOIMOIn suunnittelija: ”Laukut kantavat mukanaan elämäntarinoita”

MOIMOIn pääsuunnittelija, Raquel Alonso Miranda tuli kaksitoista vuotta sitten Erasmus-vaihtoon Suomeen. Opinnot Kuopion Muotoiluakatemiassa saivat hänet innostumaan suomalaisesta muotoilusta, joka näkyy ekologisen syksy-talvi -laukkumalliston muotokielessä.

Helsinkiläinen nahkalaukku ja -asustemerkki MOIMOI syntyi vuonna 2008 Barcelonassa, kun suunnittelija Raquel loihti lopputyön muotialan yliopisto-opinnoilleen. Seuraavana vuonna Raquel tuli takaisin Suomeen työharjoitteluun Ivana Helsingille ja perusti MOIMOIn tänne.

– Suomen kielestä opin ensimmäiseksi hyvästelemään eli sanomaan moimoi, joten se oli luontainen valinta merkin nimeksi, Raquel naurahtaa.

Savosta kotoisin oleva Raquelin miesystävä, digitaalisen suunnittelun parissa työskentelevä Kalle Järveläinen osallistuu laukkujen suunnitteluun. Vaikka Raquel sanoo viimeisen sanan, Kalle muistuttaa käytännöllisyydestä, kuten tietokoneen mahtumisesta laukkuun.  Syksy-talvilaukkumallisto on suunniteltu kaupunkielämään.

– MOIMOI-merkillä on espanjalainen sielu, mutta skandinaavinen design. Asumme kaupungissa, jossa on neljä vuodenaikaa, joten laukut on tehty kestämään niin auringonpaisteessa kuin loskassakin.

Nimet espanjalaisista sukujuurista

Laukut ovat saaneet nimensä Raquelin espanjalaisista sukujuurista. Pyöreä BomBom on klassikko, jonka nimi tulee pyöreistä, espanjalaisista makeisista. Maria on Raquelin ystävä, jolla on monta lompakkoa. Marilin on taas Raquelin äidin nimi.

– Löysin vanhan kuvan äidistäni ja ihailemastani laukusta, ja lapsuus tulvi mieleeni. Uskon, että laukut kantavat mukanaan ihmisen monet elämäntarinat. Jos asuisin Espanjassa, laukut olisivat todennäköisesti värikkäämpiä ja pehmeämpiä, Raquel pohtii.

MOIMOIn nahkalaukut valmistetaan Menorcan saarella espanjalaisesta kasviparkitusta nahasta. Värjäysprosessissa käytetään vain luonnollisia kasviperäisiä tanniineja. Tästä syystä laukut patinoituvat upealla tavalla.

EU-design nousussa! Suomalaisen MOIMOIn laukut myyntiin Stockmannille

MOIMOI pop up -kauppa aukeaa Helsingin Aleksanterinkadun Stockmannille elokuun alussa ja on auki vuoden loppuun asti. MOIMOI studio on auki kauppana yleisölle torstaisin klo 10-17, Vironkatu 8, Helsinki. Laukkuja voi ostaa myös useista kaupoista ympäri Suomen sekä MOIMOIn nettikaupasta:http://www.moimoi-accessories.com 

Tags are not defined
Comments are closed.